Igby goes down

..hette en märklig bit film som gick på ettan ikväll ..Trots att handlingen i sig gick relativt obemärkt förbi mitt surfande kunde jag inte undgå att lägga märke till två fina musikstycken ur denna b-rulle som måste höra hemma i det sena 90-talet. Den första, Bohemian like you med Dandy Warhols är en riktig superpärla till låt. Ibland sörjer jag att jag aldrig började DJ:a. För det är med låtar som denna man kan väcka liv i vilket halvdött galej som helst. Den andra, The Weight med The Wallflowers hade jag aldrig hört förut men den lyckades tränga genom min granithårda Facebookyta och få mig att börja googla hej vilt. Jag gillar sådana fina nya bekantskaper. En annan sådan ikväll har varit Idol-Amanda (åh, jag älskar dessa smeknamn, tänk; Idol-Knut)..och ja, det kommer att bli uttjatat men för stunden är hon oförstörd så jag ska passa på att njuta & hylla nu och hoppas att hon inte vinner utan drar till utomrikes och "gör sin grej"...för den "grejjen" är Idol utan tvekan oförtjänt av.


Ja. Vad jag engagerar mig i skit.


Imorrn hälsar jag på Figgs i Üme! Fab!



If I don't..

Har precis luftat nya Mando Diao-singeln för första gången och jag måste uttrycka stor förvåning och självklar lycka. Efter många trägna försök har äntligen Mando lyckas kicka in en redig höstförfesthit som till och med får mig att vekna under min kritiska lugg. Quetzala Blanco, som numera bloggar på Veckorevyn.com var den som tipsade och hon är vanligtvis bra på att finna små pärlor. Videon är dock märklig men så ä r Mando ett märkligt band också. Den åsikten tvättar jag inte bort så lätt.

Nämda bröllop strålade i sin höstiga glans. Vi fick smaka på riktig kärlek, sol, skumpa, chevré, och en ljuvlig mousse av vit choklad innan det hela förbyttes från elegans till Feslvåningssång och oefterhärmlig dans. Kommer bilder lejter.


Givetvis lyckades jag gå och somna (inte boktavligt men ja, u get it) i soffan ikväll. Miss! Nu är jag sickopigg och ska upp way tidigt som vanligt. När ska jag lära mig? Ska dock nöta lite säng ändå.


Dagens Idolcomment: Christoffer sopade banan. Han sjunger sig lätt till final med sitt fagra svall & sin sköna vibe i rösten.


.....then I might be here tomorrow.....

peace, 90 talet är det nya svarta   Grattis till min Lizalou som fyllde 27 igår!


Ett undantag för vem som helst

Ok. Now it's time for some serious bloggtalk.
I helgen stundar årets "kårhusbröllop" och denna gång är det Helena & Tobbe som kastar sig handlöst in i äktenskapet. Akten kommer att gå av stapeln ute på ön Getfoten i Sthlms skärgård med efterföljande fest på Aquaria på Djurgården. Dags för tårar & sång än en gång. Ett & annat glas vin innanför västen kommer att behövas för att göra Rias hemsnickrade låt vacker. För nu är den hemsk - ja, riktigt gräslig faktiskt. Pust. Där fick man för att man ingick i det slutna slattdrickande sällskapet mer känt som Festvåningen (eller Fesl för di interna). Vi får se vad efterföljderna blir.


Återigen har Sundsvall visat att det är en stad att räkna med (och då tänker jag inte på fotbollslaget). Höstens viktigaste singelsläpp skulle skett i måndags och gjorde säkert så i de flesta små bondhålor och storstäder runt om i landet men i Sundsvall city (Birsta borträknat) finns numera ett så begränsat utbud av skivdistrubutörer att ockeråhléns fått Monopol. Så. Vad. Händer. Ingen "Ingenting" syns till i de skrala skivhyllorna. För. De. Hade. Inte. Fått. Den. Vilket antiklimax. Tur att tekniken gått framåt och att jag redan hört låten, annars hade nog min frustration nått oanad höjd. Nu småsörjer jag enbart b-sidan, men jag är ju trots allt inte 17 längre. Tack och lov.

I afton slängde jag in en gammal parentes i skivspelaren och återupptäckte Paus. En fin liten samling låtar såhär på höstkvisten. "Jag vet att framtiden är vår, men jag saknar dig ändå. Tror att du helst vill vara här, men där går versionerna isär. Så långt till marken men fallet är vårt." Tror den får snurra tills den byts ut mot electropop tillsammans med Figge i Umeå nästa helg.

Thank u for smoking.       


RSS 2.0