To the Zoo

Haha, hittade precis de här gamla klassikerna på tre Zoolanderfaces med rödvinsläpp. Tjusigt!


The angry one


The cute one



Update:
Måste ju självklart klämma in en bild på originalet också.




Jag skulle få David LaChapelle att gråta

Lookie, lookie, people! Idag hittade den första snön till Sunkens breddgrad.
Den 29:e oktober var också dagen då jag fick min löneförhöjning spikad & mormor fick plocka bort sitt gips.



Slutligen var det också dagen då jag insåg att jag aldrig kommer bli en bra fotograf




Saknas: Ben, Evan & Pengabrorsan

Jag saknar mina gamla fina tv-serier som fick mig att kippa efter andan långt efter att programmet slutat. De produceras tyvärr inte längre. Visst finns det guldkorn som kommer lite smånära såsom Californication, EntourageHouse. Men de innehåller en helt annan jargong. Till mina höjdarserier of all times räknas givetvis Sex and the city men den upptäckte jag ändå förhållandevis sent. Även Greys Anatomy hade potential men den tappade jag bort på grund av frekventa jobbonsdagkvällar. Serierna jag syftar på är de jag följt med mest frenesi och engagemang. De något oförutsägbara Felicity och The secret life of us (eller Vårt hemliga liv som den hette på svenska). Jag & min vän M kunde diskutera Felicity i timmar och självklart var målet att präkto-Felicity skulle få sin Ben in the end. Jag erkänner att Scott Speedman fortfarande får mig galet knäsvag. När det gäller Vårt hemliga liv blev seriens Evan i det närmsta en tv-mentor för mig. Hans klipska reflektioner över livet och kärleken slukade jag hela. Jag tyckte han var den ballaste och smartaste som gick i ett par pjuck. Inte särskilt good lookin men helheten som hans galna konstnärsskap och charm medförde blev på något sätt perfektion.

Raskt över till en annan man jag saknar besvärligt mycket. Inte blir det bättre av att han spelas i nästan varje butikshörn som finns i den här stan heller. Det verkar vara ett kollektivt utrop: Turnera mera, pengabrorsan!


"Evan Wylde" spelad av Samuel Johnson i The secret life of us

 
Scott Speedman spelade "Ben Covington" i Felicity


Mr Money

Bröderna Coen strikes again

Deras nya komedirulle ser inte så pjåkig ut på papperet. De har såklart fått ihop en diger skådisskara också, the all american success way och nyttjar sin Oscarstatyettvinst till max. Men filmen går ju inte att missa. Tänk er själva Brad Pitt som årets geekigaste personliga tränare och världens bästa John Malkovich som bara behöver öppna truten för att jag ska kapitulera. Premiärar gör den 5 november.


 burnafterreading.com


Paris 1969

Inget nytt under solen. Jobbhelg. Ytterst ospektakulärt.
Rundar istället av den med en av mina favoritbilder. Hon ser ut som en mix av Jane Birkin & Kate Moss. Simply stunning.

Fantastiskt foto av Henri Cartier-Bresson.


 
Brasserie Lipp, Paris 1969



Fyra böcker och en soppa

Dagens startskott innebar brunch med papps och check av hans blodtryck som numera sköter sig alldeles briljant.
Sen ringde chefen och berättade att en kvinna från personaladministrativa hade hört av sig och undrat om jag var intresserad av att medverka i nåt slags branschevenemang och samtidigt göra en presentation av min yrkesroll som jag upplever den. Jag sa att jag skulle tänka över saken till imorgon. Men det låter ju givetvis intressant. Lite i stil med det jag gjorde för "terminsexorna" i sjuksköterskeutbildningen misstänker jag.

Därefter knallade jag ner på Bokia för att köpa lite nya böcker. När jag funnit vad jag sökte stegade jag nöjt mot kassan där en snäll kille informerade mig om att jag skulle få en av böckerna gratis  -och lite soppa. Jag tänkte, "vänta nu, det där första lät ju riktigt men det där andra. Soppa? Tänkte karln ge mig en dunk bensin?"
Det visade sig sedermera vara en soppa av ätligt slag. Det vill säga Karl-Johan soppa från Varma Koppen. Hur konstigt var inte det. Made absolutely no sense att få en artificiell soppa till böckerna.
Men det hade kanske varit ännu skummare med en dunk bensin. Min hjärna spelade mig ett fult spratt.

Mötte slutligen Melodie MC på vägen hem och dagen kändes plötsligt fulländad.  



Böcker minus soppa



Årets outfit!

Fortsätter på den inslagna vägen med finskt tema. Ikväll i form av en skön bastu.
Resultatet: Babyhy och totalt avslappnat sinne

Men detta kanske vore något till nästa gång.



PS. Är inte snubben lite lik Bosse Parnevik?

These boots were made for sleeping?

Jiaks, sicken innehållsrik helg som slängts i arkivet. Figge kom hem till Sunket och vi sällskapade ihop en middag med Henke innan vi begav oss med lagomt låg förväntan mot Stads och Love Up North. Det visade sig bli en riktigt lyckad historia med den finska sisun friskt representerad i form av Minttu i strupen och och en och annan jamaicansk öl innanför västen. Hann se Confusions som lyckats skrapa ihop en oväntat bra låtlista, tätt följt av umebandet Industry Royal med en sångare som var en mutation av Håkan Hellström, Ola Salo, Nic Schröder och Iggy Pop innan Ceasars tog vid och var snyggare och coolare än nånsin. Men Johnossi var nog bäst ändå även om vi ett tag var osäkra på om vi överhuvudtaget sett dem. Något som vi dock var säkra på var att vi glömt Teddybears. De finns inte heller med på bild. Så med all säkerhet såg vi dem inte utan fann nog baren mer intressant än Patrik Arve just då. Sorry. Hoppas han överlevde.



Vaknade några komasovande timmar senare av orden "- Du, är det inte skönare att sova utan kläderna?....och stövlarna??


Möjligt :)

Pallrade mig dock upp i rimlig tid och via en dusch hamnade jag så småningom i västra för 60-årsgalej. Mormor hade fått permis från sjukan och fick given hedersplats på festen. Nya och gamla kussebarn flödade från höger och vänster och det bjöds på massa gott käk. Jag erkänner att jag kämpade en del för att ta mig ur min bakfyllevärld men jag och H lyckades ändå komma från festen sist.

Söndag ägnades åt hårfärgning och slack innan kosan styrdes tillbaka till Varvsgränd.

     

    

   



Passade på att ta några bilder på "fyra generationer" Sandström. Sixten, Rolf, Jimmy, Stina & lill-Sixten.

 
.......och lekledaren Tomas :)




Sundsvalls mest kända band!?

Okej, all heder åt Trappen Event som försöker lätta på the stiffness som råder i Sunket genom att "göra en Umeå" och köra en inomhusfestival i kärlekens tecken precis när höstmörkret fallit som tyngst. Denna lightversion av Umeå Open kommer säkerligen att expandera rejält till nästa år och jag vill inbilla mig att jag känner lukten av succé redan nu. Visserligen bor jag inte heller så långt från Stadshuset där de smarta sitter och smider sina planer. Hjärtlungrädda den döende staden. Hej och hå vad det går.
Men så hittar jag promoaffischen som sitter uppfläkt över hela stan, i tidningar, och på biljettsidor på nätet och tänker att det trots allt verkar vara en saga för god för att vara sann. Trappen Event har inte ens klarat av att få till stavningen på "Sundsvalls stoltheter". Oförlåtligt pinsamt.

                  

Så nu undrar ni. Kommer jag vara där?
Högst troligt. Figge kommer ju hem. :)

Hejdå! Ses på Johnossi.

Sicko

Hört på Fråga Doktorn:

Programledaren Suzanne i förtroligt samtal med gäst:
 -Hur har din sjukdom påverkat din omgivning? Du har ju till exempel två systrar, Frida & Martin (!). Hur har de upplevt detta?

Kul för Martin att plötsligt få vetskap om att han är en syster i nationell TV. 

Jag gillar såna obemärkta felsägningar, det är verkligen stor humor i litet format, men varför jag egentligen tittade på tanthypokondriprogrammet Fråga Doktorn kan vi väl lämna därhän, eller hur? 

Huskur på fotvårteeliminering någon? :)

svt.se





Man kan aldrig behandla ett tomrum *

Vaknade upp till ett gråmulet Sunket. Efter lång mysfrulle började dock solen kämpa sig genom molnen och vi bestämde oss för en stadsrepa. Henke behövde byta en tröja jag inhandlat och av bara farten hade han öppnat ekonomin på vid gavel och köpt sig ett par finfina chinos och en munkväst. Nästan lika kul att handla åt andra som åt sig själv -men billigare. Jag rensade lite i mina dammiga hörn igår och hittade en tröja och ett par vantar jag totalt förträngt att jag köpt. Vilket ju var kul nu. Mycket roligare än när jag köpte dem. Höll ändå på att trilla dit på en härligt gul kofta idag men beslöt mig för att besegra den usla karaktären this time. Dök på två alltför bekanta herrar och vi slog ihop våra briljanta idéer över en kopp java i nån timme innan P skulle hem och kocka och fick tidspanik. Visserligen var det mest ILK som pratade. Ingen direkt ovanlig företeelse.

Har även konstaterat att min pelargon som mormor gett mig blommar mer än nånsin, precis som hon själv. Den lilla damen har också fått sig ett besök under eftermiddagen. Varför hålla sig borta från sjukans behagliga famn när man är ledig?
Ikväll ska vi på MC och käka biosupé minus bio. Sen finns starka misstankar om ölintag på valfritt hak.
Imorgon blir det en skön spadag på Södra med fina svärmor och svärfar.

*Citatet tillika inläggsrubriken är givetvis Mr ILK's bevingade ord.

       






 


Octoberlovin'

Den här veckan för 6 år sedan sa det klick "på riktigt" mellan mig och H och mycket har onekligen hänt sen dess när jag sitter och tänker efter. Vi har bland annat bott i vår smått ljuvliga lägenhet i 5 år och trivts i mångt och mycket trots det opraktiska, minimala köket och jobbigt ocharmiga skavanker. Men nu känns det dags för nåt nytt! Vad vet jag inte men vi utövar ett frekvent letande.

Veckan har i övrigt passerat i rask takt. Har hunnit med en del jobb förstås men även en snabb shoppingsession med A & A. De behövde klädtips till bröllopet i Falun. Själv försöker jag sluta handla. Det går sådär. Igår blundade min karaktär och plötsligt stod jag där en kasse stövlar rikare. Sablar. Det fina var att de var kvalitetssecondhand och i en sweet vinröd färg. Det dumma var att de inte riktigt var värda det som prislappen sa. Men what the heck. Här ska nötas klack i höstrusket! Hittade även fina retropjuck, en kavaj och en slirre till A. Blir handsome det där.
I måndags kikade även Hanna förbi på den sena kvällskröken och bjussades på scones och té efter några timmar för mycket ute i Matforskylan. Polisstudsen drillas hårt i trafikvett.

Imorgon går min HLR-instruktörsutbildning av stapeln, finally. Den satt långt inne men kommer säkert att bli värd det vad det lider. Det innebär också sovmorgon till 08. Man får glädjas åt det lilla.

...likväl som åt det stora


 På  Maia & Rasmus bröllop i somras



Brännbollsyran i Bollnäs



På något sätt en av mina favoritbilder -Turkiet 07


Henkolovin' keeps me up! ♥
 


Lördagsveleri

Velar mellan BjörnochSara-häng och hemmahäng. Efter en dag instängd på sjukan vore en promenad inte helt fel men det tycker inte den storbölande herr vädergud. Nog för att regn kan vara mysigt under ett paraply men soffan leder just nu med 1-0. Vi får se. Lite kinakäk ska avnjutas först.

Idag fick jag nöjet att bekanta mig med lill-Sixten. Han var bedårande, skrikig och hade stor näsa. Lik sin far at first sight alltså.

Liza har äntligen öppnat egen salong i Götet (tillsammans med Hanna) med invigning i onsdags. Har inte hört hur det gått för le chics men det lär gå alldeles galant. Tror mig måsta hoppa på ett lyxtåg neröver snart för att få en sax och lite färg i rufset. Sen frisör-Ullis blivit mammaledig är jag totalt vilse i frisördjungeln och det blir tufft att gå oklippt till juni.
Snart är jag tvungen att byta look, nåt i stil men den här råsnygga illustrationen av Liselotte Watkins kanske?






PS. Nån har snott min cykel. Tjuvjävel.


Vad sägs om strypt ko och swingersklubb i Njurunda?

Magnus Betnér tog upp lite av varje och gjorde det alldeles utomordentligt bra precis som förutspått. Han bjuppade på en 120 minuters magträning deluxe. Jag blir alltid lika förvånad över att en ensam man på en scen kan fängsla en fullsatt Tonhall på det sättet. Jag glömde helt bort tid och rum. När Betnér talar lyssnar man. Och garvar. Faktum är att jag småler lite ännu åt hans übervassa tunga.

Inatt kom lill-Sixten. Mitt nya kussebarn. Den 6:e i ordningen och döpt efter min morfar. Grattis Jimmy & Emma och storasyster Stina.

Dags att nöta säng. Beep-beep kl 06.

Hittade precis dessa snyggos på st.nu



Familjen Bengtsson-Nyberg

En liten tös kom på besök

Igår hade vi finfrämmande av nytillskottet från Röstebo. Hon charmade såklart brallorna av alla omkring sig. Till och med Engman slängde fram kameran för att föreviga den lilla tösen som fått namnet Johanna. Vi bjöd på fisksoppa och efterrätt och hade en mysig kväll på insidan av regnet.

   
Kan vi se mer nöjda ut?


Skivan hos Maggan i lördags var riktigt kul men de yttersta skandalerna uteblev den gången (kanske lika bra). Vi kockade ihop lite gott käk tillsammans och sen höll Peter låda trots sin rådande nykterhet. Den mannen är ett levande humorlab.
Kvällen slutade som förväntat på Oscar där det dracks för mycket whiskey och delades på alldeles för lite syre. Klart det var skoj!

             




Om 6 timmar talar Betnér till nationen. Bara att bänka sig!




RSS 2.0