Smokers outside the hospital doors

är en tveklöst en fantastisk låttitel....

Tänkte slänga in ett kort inlägg innan det är lights out för ikväll. Kroppen är i sanning lite mör efter gårdagen. Imorgon väntar en pysseldag med en quickie på stan innan husvisning och Magdas "sedvanliga fylleslag" på kvällen. Det ska bli mysigt med hangout med brudsen, och herrarna förstås, icke att förglömma. Det blir couscous-sallad och annat småplock som ska fylla våra magar och substanser i flytande form som ska fylla våra utarbetade hjärnor. Har fixat lite musik ikväll på önskemål av värdinnan. Hör att min goda granne har fest och det spelas finfin musik. Inspirerande! Jag blir sugen på att genast skaka rumpa på närmaste dansgolv!

Dagens stora nyhet damp ner som den välkända poletten ikväll. En av mina kära vänner är gravid! Jag borde fattat det tidigare men jag är så ofantligt trög emellanåt. Men visst, jag hade mina aningar men jag uppskattar om folk talar ur skägget. Det underlättar. Hursomhelst är det riktigt skoj och jag önskar dem lycka till!


God mat? Nej, Gokart!

Dagen började elegant med att jag försökte bryta upp mitt eget cykellås med fel nyckel. Vaknade upp ur trötthetsdimman och fixade det problemet via lite research i gamla gömmor. Ökade på tidspressen ytterligare genom att fastna vid tågspår och halvt köra ihjäl en ful hund. Sen gled jag över lövbeströdda gator bort mot det allra finaste Sundsvall har att erbjuda -Nacksta. Där har nämligen Nöjeshallen bosatt sig och den utgjorde även skådeplats för tidigare nämnda kickoff. (ja, somliga drar till Barca, hmpf) Huvudämnet för dagen var kommunikation dvs hur vi tolkar, tar in och ger information. En hel del intressanta aspekter togs upp. Fick även vädra lite idéer kring hur vi kan trixa till arbetsplatsen till ett ännu bättre ställe på jorden. Amen.

Fr. vä: Hälsofrukost, Lag BAKK, Janne filosof, Chefen & dagens segrarinna, föreläsning i kommunikation.

    


Gokart var nästa anhalt. Eftersom jag råkar vara rookie på ämnet kunde jag skönja ett och annat pirr i kistan. Sen gick starten och jag fick kapitulera. Ville aldrig kliva ur denna lilla magnifika gräsklipparbil. Riktigt kul! Dock innebar det också en kortvarig dövhet som gjorde att kommunikationen deltagare emellan var sämre än någonsin;se inläggsrubrik. Vidare följde svettigt laserspel och en vild jakt på djur i skog (som aldrig nånsin ville dö) innan en slutlig segrare kunde koras i trekampen. Hon hette Annelie. Grym-Annelie.

Fr vä: Banan, Gunnel med århundradets fulaste hjälm, Merit och Karin aka Din Mama, Chilensk Rambo.

   


Hemma väntade två paket med trevliga prylar från CDON. Har jag hittat nåt jag tycker är galet bra får jag hangups på att inte ha det hemma. Enklast är ändå, fortfarande, att slänga in en disc i spelaren och.. press play. Dessutom är jag svag för förpackningar och konvulut i alla former. Även om just Californication-boxen råkade vara jävligt tacky. Förvånande? Eh. Ne. För att toppa detta behövdes också käk. Det fick bli favvo.



På lördag ska det rullas hatt med början hos Magda. Bra. Tiger Lou kommer till Pipeline 7 nov. Ännu bättre.

Peace! V

En perfekt strawberry daq' viner genom cyberspace!

Till Sveriges framsida och sötaste Liza på hennes 28-årsdag! Vem har någonsin gillat nyktra tisdagar anyways?



Lediga tisdagar däremot, skattas högt på pepplistan. Idag har jag totalrått om mig själv och mina måsten. H jobbar på le ambu i stan och måste se till att skrapa ihop skapliga dagskassor nu när han återvänt till pluggträsket igen och dessutom sagt upp sig i Lidenhålan. Så medan han sliter ont (eller nåt) har jag passat på att fixa ett och annat som legat åsidosatt och stirrat på mig med arg blick. Har även klämt in lite roligare aktivitet som en stros på stan och inhandlande av nya träningsbrallor och takeaway-cappuccino. (sakta transformeras jag motvilligt till Blondinbellas bad copycat)

Nu väntar snart dagens besök hos mormor på sjukan. Men först ett avsnitt av Entourage. Kolla in Mr Piven här. Inget snack om att han föddes i kostym.


Den här stan får aldrig nog av saker som går sönder

Se på fanken, förkylningen backade ett halvt steg och tog inte till den förväntade smockan. Det innebär att jag klarade mig igenom min arbetshelg och mitt tillika vita veckoslut med bravur. Mormor är på bättringsväg vilket känns fab! Lite sömn på det här så är jag med på banan igen.

Veckan ger annars Strokenhetens Kick Off, version 1. Förbjudet med kritik och arga blickar. Ja till smörande och förslag till förbättrad arbetsmiljö. The usual. Sen en del nöje och fartfylldhet på det. Kan sluta hursom. Hoppas det gör det.

What else? Imorrn ska jag nog ta mina fina nya Nike's och traska bland höstlöv och njuta av ledighet med god musik i lurarna. Har fallit pladask för Parkens fina slingor. Charm och inre skönhet levereras i medryckande syntmusikform. Hösten måste inte alltid innebära depp. Slår ett slag för pepphösten 2008! Jag ska jobba på den!



 
Orädda twins lär känna en ko




 


Att muta en förkylning

Uppenbarligen är det så att man aldrig har tid att lägga sig ner och vara förkyld. Särskilt inte med ett heltidsjobb med stundade arbetshelg. Så vad göra när man känner att förkylningsdjävulen är i antågande. Jo, man attackmutar den med allt man hittar såsom Strepsils, Ipren, Alvedon, koffeindrink, varm dryck, c-vitamin, esberitox och omega 3-kapslar (det var Henke som lurade i mig det). Försöker även med tankemutning. Om det funkar ska jag genast författa boken "Att tänka bort din förkylning". Alltid kan man lura nån. Återstår att se om mutningen funkar eller om jag istället får diarré efter allt knaprande och sörplande. Annars har jag utrustat mig med näsdukar med menthol (what!) som jag fick när jag sprang tjejmil och den förkyldes bästis -nässprayen!

Men när allt kommer omkring, vad är en liten ynklig förkylning i jämförelse med dubbla frakturer som min stackars 88-åriga mormor drabbades av i förrgår. Pertrochantär femurfraktur och handledsfraktur i samma smäll. Det är riktig smärta. Men min fina modiga mormor var så cool när de reponerade handleden under lokalbedövning. Klämde min hand och körde förlossningsandning. I'm impressed. Tänker på dig, finaste finaste du! ♥


 Anna & Anna


A Live

Att det utlovade inlägget om Way Out West har lyst med frånvaro är jag medveten om, men det känns så meningslöst att försöka beskriva den orgien i bra musik med fancy words (krystat och bajsnödigt a la Jocke Berg) så jag skippar det. Nöjer mig med att konstatera att det högst troligen blir en repris nästa sommar ty bättre utomhusfestivalkoncept på svensk mark får man nog leta efter.

Åsså bjussa på bilderna förstås, i varierad kvalité. Några av sommarens liveakter. Slänger med lite stuff utanför WOW också.



I tur och ordning: Franz Ferdinand, en usel bild på Okkervil River, en till usel på Nick Cave, Sigur Rós, Henrik Berggren & hans livsverk Broder Daniels sortiafton, någonstans i en avlägsenhet; en stämningsfull José González, Kelis drog mycket folk, Göteborgs finaste Håkan -som ett flugpapper, Flaming Lips ♥  Teletubbies, Kultgubben Neil Young rundade av



               
 



Umehelgen i rebusform


  +  +  + +  =  

Den stora såpoperan fortsätter....




Lyssna på Parken eller ångra dig för alltid

Japp. Nu packas väskan för att återigen styra kosan norrut. Figgs har den stora gästfriheten att orka med mig i sitt hem ännu en gång. Min vän har en pedantisk ordning hemma som raseras inom några få minuter så fort fröken Aronsson lämpat sitt bagage innanför dörren. Efter en vild hemmafest en gång i tiden hade jag och Liza lyckats krossa Herr Selins antika ljuslyktor som stod på balkongen. Grejjen var bara den att efter en stunds uppsopande av glas fann jag att de "antika" lyktorna som F fått av sin farmor i själva verket kom från Indiska och kostade mindre än 60 spänn. Haha. Det har han fått höra ofta sen dess. Sist vaknade vi upp en ostadig lördag med smält ost och dressing över hela golvet och lyan påminde mer om en knarkarkvart än ett välordnat juristhem. Stackars dig Figgs!

....och som om inte det vore nog tänkte jag även bjuda er Figgs & Anna i bilder från nu & förr.....

     

1. ???
2. ännu mer ????
3. Äta eller sova, det är frågan?
4. I väntan på Sigur rós
5. I värmen på Sticky Fingers


...äh, nu pajade den här skiten. Går inte få med några fler pics i det här inlägget. Men ni har väl ändå fått nog av oss vid det här laget. Jag gillar särskilt bilden där F försöker sörpla i sig en burgare. Sorry, babe. Nothing but love for you! Word. :D Imorrn blir det dans & sång till Shout Out Louds.

Kålpudding och höstmarknad gjorde susen

....för ut kom det här nytillskottet hos familjen Bengtsson-Nyberg. En till tös till ligan. Polo går en tuff tid till mötes. Men magiskt söt är hon!



En enkel biljett till hösten 2008

Ja, så var den här. Hösten har stegat in och lagt beslag på parker och gator. Jag har krypit in i favvofulkoftan och sitter och småhuttrar mig igenom kvällarna. Hittar inga värmeljus heller, måste inhandlas omedelbums för känsla av mysighet i allt mörker. Hursomhelst har jag bokat biljetter till det här, det här och det här i höst. Bara för att få se fram emot massa rolighet. Borde inte kunna misslyckas fatalt iallafall. Blir nog en tripp till Umeå snart igen också. Kanske för att se Shout Out Louds. 


Justerad

Hemkommen från kvällsjobb som ikväll kändes som en lång transportsträcka. Har återigen halkat in på min överjävliga schemarad från helvetet och det känns redan som jag kommer dra på mig någon form av psykisk ohälsa om jag ska hanka på detta under hela hösten + en bit in i vår. Men så är det när vissa är mer "folk" än andra. Åh, vilket kärringyrke jag valt. It's a shame att det är så kul och jag inte kan tänka mig nåt annat. Men det kanske är dags att bli specialist. Att få inspiration från min, soon to be dubbelvubbade, sambo går ju inte att undgå.
 
Igår däremot, var en cozy dag trots att någon dumpat herr vädergud. Fick efterlängtat besök av dessa söta donnor. Iris var dagen till ära exemplarisk enligt sin fina mamma och vi hann med både hemmafika och utepåstanlunch och en hel del trivsamt skvaller. Jag saknar verkligen min gamla (!) kollega (som blev kallad "inte en dag över 20" av en manlig expedit -hon är 26). Jag fick visa leg på när jag skulle dricka vin på restaurang för någon dag sen. Så jag ser alltså ut som 17. Grattis till oss! :)

 

Helgen spenderades i Sthlm för tjejmil. Sviterna för mitt tjureri sitter i än. 

  

RSS 2.0