Mystiken tätnar

Idag står detta att läsa i aftonblaskan. Det här blir bara konstigare och konstigare i takt med att Phoenix skägg växer.

Nu ska jag bara vada mig igenom den här dagens jobbhög och sedan väntar hopp, lek & sång i Umeå.
Dear Goldie ska få chansen att visa hur man äger en väg.

På den mörka sidan är gräset grönare

Well hello there, people. Det tog visst en stund att resa sig från Timos golvare men nu har jag sakta kravlat mig upp över bloggkanten.

Förändringens tid äro kommen. Har låtit en ny individ plöja väg i mitt barr idag. En trevlig och ovanligt pratglad sådan från Kiruna. Kallpratet leddes snabbt in på musik och festivaler vilket medförde att jag blev sjukt sugen att gegga runt på Roskilde. Käkar därför upp mitt tidigare hävdade tältogillande. Man KAN få se mig på Danmarks finest i sommar. Dessvärre inte som artist den här gången heller. Fattar inte vad det sitter i. Jävla danskar! Men god öl gör dom.

Love 
/ Carlsberg 4-ever





Timo nails it på Idolspråk

Swept of my feet efter Timos totala fulländning och två minuter och femtiosex sekunder långa klimax. 
På Spåret kan gå i graven och dö en lycklig död. Tack och adjö!




Veckans män: Lars & Olle

Bloggtorka igår på grund av att jag låg däck i Absolut Sjukdom. Idag är jag kryare och kostar därmed på mig ett litet inlägg under avdelningen populärkultur.

En personlig favorit sen jag såg "Half Nelson" är Ryan Gosling (som dessutom krossade miljonersmiljarders kvinnohjärtan i sliskfilmen "Dagboken"). Nu dyker han äntligen upp i filmen jag väntat på, "Lars and the real girl". Lars Lindström är ett stycke småtragisk man, en liten nypa nördigare än de flesta och kanske vad vi skulle kalla eljest, som dejtar upplåsbar, brasiliansk Barbara och söker efter sin eviga kärlekslycka. Låter beyond bra i mina öron.

Nästa excellenta man, som inte alltid haft en helt hygglig tillvaro är Olle Ljungström. Jacob Frössén har under två års tid filmat Olle och jag anar att den dokumentären inte tänker lämna någon som väljer att titta oberörd (Kommer som K Special i SVT). Musikaliskt hävdar jag att Olle är genialisk och hyllningen till honom är mycket fin och berättigad. Till och med min morsa lyssnar på Olle. Det är stort.

                




 


2 Alvedon

och en skvätt sömn.

Thats all u get today, kids.



okej, och en låt:



Sweet dreams, sweet Pete.


Annas yrselkonsult

Vaknade imorse av ett sms från nedan nämnda man:
-" Jag känner mig konstig & är inte hypo (som i det här fallet är betyder hypokondriker). Ring så fort du kan!!" 

Givetvis gjorde jag det och det hela slutade med ett besök hos Syster Stroke på Varvsgränd för blodtryckskontroll och yrselkonsultation.
Det var en blek och lite tagen man som lunkade upp för trapporna. Blodtrycket var okej. Inga övriga neurologiska symtom i sikte och yrseln behagade bara visa sitt obehagliga ansikte vid snabba huvudrörelser (som jag förstås tvingade fram :)
Med den informationen skickade jag hem pappan med restriktioner om att för tillfället inte köra bil och att hålla sig hemma i viloställning och förstås i största möjliga mån undvika snabba huvudrörelser. Benign lägesyrsel är min hobbydiagnos. Vi får hoppas att det stämmer.

55 makes you sick, sa pappa innan han gick.




 
Vi tar den här, Mr Ex. Det doftar lite Larz-Kristerz om den.

Remember Tomas?


Han är fortfarande min pappa och idag fyller han år -igen.
Grrr..attis!


Att gå sin egen väg

when the only way is down?

Många är nyfikna på varför den sällsynt skicklige skådisen Joaquin Phoenix väljer att avluta sin filmkarriär för att obstinat och skäggbeprydd ägna sig åt sin musik. En musik som jag ärligt talat inte tagit reda på mycket om och således är ganska nollställd kring åsiktsmässigt. Idag skriver dock Aftonbladet att det handlar om hiphop vilket minst sagt förvånar mig. Det enda musikaliska jag faktiskt hört  från Phoenix är förstås i den briljanta rollen som Johnny Cash och hans röst borde väl inte direkt krossa några glas. Men hiphop? Thats weird stuff, man.
Känner mig tvungen att googla på det här.
(Annars var han lätt hetast på filmduken i öppningsscenen till filmen We Own the Night mot Eva Mendes).




Is my posture okay?

Handboll är kul att glo förstrött på och kvalar därmed in som perfekt söndagsnöje. Extra festligt är det att lyssna till kultliraren Staffan Olsson när han manar på sina "gubbar" på sitt brutalstockholmska sätt. Stilstuderade också Jonas Larholm som tydligen prickat formtoppen och slutat bry sig om vilken position på planen som egentligen är hans. Han är överallt och planens självklara gigant. Men, det går inte att undgå. Den mannen besitter en mycket skum hållning. Dessvärre kan jag inte bjuda på ett bra bildbevis på detta så ni får helt sonika ta mig på orden eller see for yourselves i matchen imorgon i mån av plötsligt sjudande intresse. (och ja, jag tror att man för stunden kan lämna Gaza & finanskriser bakom sig och ägna sig åt lättsammare och mindre väsentliga saker, det borde vara okej)

P3 Guld är ett annat exempel på bra TV-nöje. Om det inte vore för Anders Johansson då. Jag grejar inte hans personlighet. Spelar han en roll eller är han sådär märklig? Det är det enda jag sitter & tänker på när hans fejs syns i rutan. För han har verkligen inget som tilltalar mig. Varken humor, smartness eller professionalitet. Men annat vasst fanns att bevittna under galan. Roligast var det att Sundsvalls-Linus kammade hem Årets dans. Markus Krunegårds bleka sjukframträdande imponerande givetvis, Anna Ternheims version av What have I done (med introhjälp av Annika Norlin & El Perro Del Mar) var utmärkt men framförallt var Soundtrack of our lives låt Second Life Replay mästerligt framförd. Satt under halva låten och tänkte att det var en, för dem, ovanligt lågmäld låt när den plötsligt exploderade till en riktigt bitig rockrökare i sann Soundtrackanda som slutade med att kung Ebbot backade av scenen. Jahaja.
It's never to late to rock n' roll.



 
Det dåliga bildbeviset

Misery loves company

Ibland händer ovanligt märkliga saker. Sånt som gör att man tappar hakan eller upplever att mattan rycks undan under fötterna. Sammanträffanden som är helt osannolika.
Idag hände det mig. Jag kan av olika skäl inte gå in på detaljer men jag kunde tydligt känna hur min professionalitet rann ur mig och det kan ha varit det mest pinsamma jag upplevt i min karriär.

Att avsmaka sin egen gamla dumhet är sannerligen ingen gourmetmåltid. Särskilt inte när man tvingas göra det gång på gång på gång.


Klädd för att gå

Vissa låtcitat kan kännas för lätta och förutsägbara. Men just nu, just idag, skiter jag i det.

Årets bäst klädda man säger det:

[Och varje moln är trasigt
du räknar allt sorgligt, natten lång
och hon du älskade en gång, och kanske älskar än
Spelar det någon roll?
Nej, kanske ingen
kanske allt egentligen]

Dagens bidrag




Fredag: Glasvegas -Daddy's gone




Troligtvis ett av få glädjeämnen den här miserabelt nedkylda fredagen.
Hoppas ni har det roligare än jag.

Anne & Sverrir

Lika bleka som bär (?)

 



Nu ska jag sluta tjata om Sverrir. Så.


The soundtrack of my week (hittills)

Musikmässigt har det varit en snudd på magnifik vecka. Jag brukar ha för vana att uppmärksamma briljanta låtar som slumpmässigt når mina öron, det blir lite som ett växande blandband i huvudet och den här veckan har bjudit på a whole lot of guldkorn.

Måndag: Hello Saferide - Anna [Firefox AK remix]  (p3 på jobbet)
Tisdag: Iggy pop The Passenger (p3 på väg till jobbet)
Onsdag: The Cure - Just Like Heaven  (i en butik)
Torsdag: Coldplay -Fix You (i ett TV-program)

Vi får se vad fredag, lördag, söndag brings.


Good Byes

Jag gick fram och berättade att jag fanns där men att det var dags att säga hejdå för nu. Du tog min hand och nickade som att du förstod. Mitt hjärta gick itu och jag hoppas så innerligt att du kommer att kunna uppleva någon form av lycka.

Jag hatar good byes, även de absolut nödvändiga och att tårarna rann var i stunden som en befrielse.


Vafan!

Vad hände?


Tabellen 2008/2009

1Linköpings HC4019101114+11(119-108)68
2HV714016141044+10(115-105)66
3Färjestad BK401961503+13(98-85)63
4Skellefteå AIK401691534+14(119-105)60
5Frölunda HC381681442+10(98-88)60
6Luleå HF391791306+1(105-104)60
7Brynäs IF4015111441-7(95-102)60
8MODO Hockey401561941-10(112-122)55
9Rögle BK401581714-13(111-124)54
10Timrå IK4012101871-3(102-105)53
11Djurgårdens IF4011121742-8(106-114)49
12Södertälje SK3910111833-18(89-107)44


Två nyanser av illamående

Jag är vanligtvis inte särskilt kräsmagad men nyss plockade "the Doctors" ut en hel drös kindfett ur en kvinna under lokalbedövning och det var pretty gross.

Men värre illamående & äckel väckte gårdagens dokumentär om sexturisterna  i Venezuela.  Dagligen blir unga kvinnor på en resort castade till sina jobb som "tillfälliga flickvänner" åt gamla, feta, fula, vidriga äckelsnubbar, mestadels från USA, som tycker att de äger dem, och allt vad det innebär, under en vecka eller mer. Männen, eller i det här fallet grisarna förbehåller sig dessutom rätten att närsomhelst byta ut sin "flickvän" om missnöje skulle uppstå. Till exempel om de uppvisar motvilja att tillfredsställa deras behov eller om de råkar få sin mens. 

Det är en ljuvlig värld vi lever i.

Tid ger tid

Gör en fetvecka på nätta 7 dagar i sträck den här veckan och imorrn ska det nya journalsystemet bankas in i skallen. Systeam Cross aka fyra nyanser av grått. Känns oerhört inspirerande med tanke på att det är ett shitty program som nån dumlasse troligen köpte in för den lite för dyra pengen utan att riktigt kolla av kvalitén innan. Ungefär som *host* Beakta. Det självklara illamåendet gör att jag egentligen inte vill ta ordet i min mun eller ens bemöda mig att stava ut det. 

Hursomhelst har jag redan belönat mig själv för min stulna tid genom att bjuda hem ett stycke Casioklocka på Tradera igår. Tidsoptimismens rådan är all.


(Ha!)

PS. Såg Wallander "Hämnden" igår, mest för nyfikenheten på Sverrirs medverkan, men döm om min förvåning då hans rollfigur var blekare än i "Upp till kamp". Och då pratar vi svartvitt. Skillnaden den här gången var att även rollprestationen var blek. Och då pratar vi Wallander.

Tunghalka

Hey! Varför hade ingen uppmärksammat mig på att min favoritcyniker skulle återinta rutan ikväll? Tursamt nog zappade jag förbi i blindo och lyckades haffa de sista minuterna. Blev dock lite orolig till mods. Känns som säsong 2 kan barka käpprätt ner i ont i hjärtat-träsket. Det vore förstås stor synd & smärre skam på en så briljant serie. Fast inte helt oväntat.
Vi får väl se huruvida Hank lyckas göra "happily ever after" intressant eller om han överhuvudtaget klarar av "happily ever after".



I will always love you, D!

Igår TV-dejtade jag Dolly Parton. Vilken kvinna! Gigantiska bröst, gigantiskt hår och gigantiskt mycket energi. Hade jag så mycket som en spottstyver av hennes energi skulle jag kunna försörja hela kvarteret. Förutom att hon sjunger makalöst så lirar hon banjo, irländsk pipa, munspel, gitarrer av olika slag och what not. Hon är som en hel orkester lilla stora Dolly. I min mening ett fulländat paket kvinna.


Urbota spånigt

Idag hade vår gode M.G, alltså bossarnas boss, skickat ett mail till vår ÖL där det stod att läsa hur man skulle bedriva strokevård på bästa sätt. Innehållet var minst sagt old news och som han själv uttryckte det i slutet av mailet. -"Ny kunskap för mig, men Ni kanske redan har läst den senaste avhandlingen i ämnet?"

Hur vore det om man sluta la sig i andras business och fokuserar på sitt. Till exempel hur sjukhuset ska fixa slaget om budgeten vs det allt mer ökade kravet på vårdplatser.

Men vad vet jag. Jag är ju bara en simpel sjuksköterska aka golvmopp.

Turn on the bright lights

Interpol på p3 live på väg hem från jobb. Tjusigt. Hade glömt bort dem. Det har antagligen inte de som såg spelningen i Arvika, som fullständigt kokade. Gissar på något liknande kommande sommar.
Men Figgs & jag är för gamla för tält och slabb. Därför drar vi till Köpenhamn istället. Hotellsängar rules!



Vad sägs om

en ljuvlig sång på nattkröken?



Här är dom

några av mina finfina kollegor from the other night. Säg hej till Elin, Björn & Kajsa. De är flitiga & klämvänliga (förlåt för den Elin! Jag skyller på den totala övertröttheten i kombo med svag salongsberusning).

        
                   

It's time to react!

Vaknade till otroligt uttjatade Mange Schmidts stämma, "den är giftig o den smittar ner dig, du har hört den förut så du visslar med mig, bah". Jajaja, sisådär fyrtiotusen gånger har du visslat skiten i mitt öra (därav vänstersidig dövhet?). Jag fattar inte varför jag inte bytt ut den ännu. Det har gått så långt att snoozandets charm har fått sig en törn. Det beror nog på att jag är sådär fjantigt skrockfull och tror att jag inte kommer vakna om jag byter. Men nu ska den väck. Ringsignalen är dock en keeper, då den på ett skönt, högljutt och skramligt sätt ser till att jag reagerar på att nån vill mig nåt.
Go Timo!

Har ägnat hälften av min lediga dag åt at slita ut spillrorna av min garderob för att skapa lite utrymme i den förvaringssnåla lägenheten vi huserar i. Det funkade halvdant. Jag slösade mer tid på att hitta bra "städmusik" än att faktiskt hiva saker. Men en kasse blev det och Stina Nordenstam fick hjälpa till.
Hennes röst måste förövrigt kommenteras. Ibland stör jag mig förtvivlat mycket på det där bebisväsandet till sång. Får mig också att dra paralleller till Lykke Li som på många sätt är fantastisk. Men ändå. Det finns ju gränser för hur skört det får bli.


Sen väckte Björn upp mig ur städdvalan & den andra halvan av dagen innehöll Baristafika & slutligen matintag i Kvisslebykvarteren eftersom Hanna lämnar Sunket för Ume imorrn.

Nu väntar jag bara på att få tillfälle att inviga mina nya skidor. De står i hallen & skiner. Jag kan nästan höra dem ropa.

 Fika-Björn




 


Åka till Nordpolen

kommer jag göra den 31/1. Fast då finns Nordpolen i Umeå och det kommer att bli hett!

-Hej Figge! Nu kommer jag igen! Ladda med Cervezas och slipa danskan..;)

[och även fast dom är tomma har du allt i dina egna händer]


Kom an då!

Alla överbeläggningar! När man jobbar med ett sånt kunggäng som i afton är det ingen konst. Ikväll skulle vad som helst kunna hända och jag skulle ändå åka leende hem i den guldiga. Kanske slänger in bilder på de berörda lite senare ikväll men nu ska jag passa på att fylla kistan med käk & hinna med lite snack innan plikten åter gör sig påmind.

Min bil & jag har förövrigt rökt fredspipa. Den går som en klocka trots tvåsiffriga minusgrader och startar på minsta vink.
Du & jag Goldie. ♥
Jag visste väl det.

2 in 1

Två bra saker i kombination. Elvis & PEZ. Jävligt konstig idé men jävligt bra! Hoppas den botar mitt döva öra.


Enjoy the silence

Har liksom svalt mina ord och gärningar ett tag. Ligger lågt & bidar min tid. Den nya 2009-versionen som utlovats kanske blev mer annorlunda än jag trott. Mer eftertänksam än effektiv. Hur mycket av sig själv ska man ge och i vilka lägen?
Från vissa håll förväntar jag mig major suck-up. Från andra förväntar jag mig inget alls.

All that's not (for)given is lost.


RSS 2.0