Arga leken

Klev in i en helvetisk dag imorse! Raseriet flög som fyrverkerier över avdelningen. Jag delade ut verbala käftsmällar, onda ögon och smällde i dörrar (!) om vartannat. Kaos i hjärnan är ett milt uttryck. Hur kunde harmonin segla ur kroppen så snart och med sån frenesi? Kanske fick den nyfunna energin sitt utlopp i ett hav av uppdämda frustrationer eller så var det "bara" vanlig, simpel pms. Vilket som, så sitter jag nu och har vrålångest och vill be om ursäkt till alla som på något sätt drabbades av mig idag. Förlåt.

Nåväl. Efter lite käk med mammi och terapiskype med H känns det något lugnare innanför pannbenet. Tänkte avrunda kvällen med en kopp kaffe och vampyrer. Bjuckar först på  två lite halvsuddiga bilder och dagens newsflash. Jahapp liksom.



 

Skrattweekend

Jeeez. Har inte garvat så mycket på svinlänge. Stockholm gjorde verkligen gott i kropp och själ. Fast nu när jag tänker efter, kanske främst i själ. Jag fick ta en battle mot ryggvärk och insomnia innan friden och fröjden kunde infinna sig.

Började dagen med lyxpicknick på tåget. Serrano och brie. Nomnom. Resan gick på två röda och efter en snabb incheck på Nordic Sea möttes vi upp i Elizas lilla hytt för lite bubbel och fnissfest. Sen begav vi oss, en smula salongs, ut i vimlet på stan. Typ tre på eftermiddan. Måste jag tillägga att det inte blev en särskilt konstruktiv shopping. Men kul, det var det. Jag har aldrig hittat så mycket fula saker. Hursom. Lite fulltrötta gav vi oss tillbaka till hotellet för piff och mikrosömn. Skägg-Peter knackade på rum 1244 lagom till att vi nått bastutemperatur i den lilla kuppen (som mer och mer liknade formen av en fängelsecell). Magda bestämde där och då att vi borde vara sugna på tapas, så det fick det bli. Gudars gott och vinet, ah, det var rent magiskt. Med överfulla bukar traskade vi sen på barjakt till Gamla Stan och tillbaka och avrundade med kyliga drinkar i hotellbaren innan alla sussade som stockar medan jag låg sömnlös med ryggvärk och 120 i puls i ytterligare några timmar.

Söndag hotellfrullefrossade vi i timmar innan vi splittade oss och Annelie, Magda och Eliza gick på julmarknad medan jag och Kajsa nöjde oss med vanliga shoppingrundan. Inga större fynd blev det dock, men en och annan julklapp släpade jag iallafall hem till Sunket.

Sen swisch swosch tåg hem och möta upp kärleken på perrongen. Längtet var snudd på outhärdligt, trots ynka 5 dagar isär. Myste, åt räkor och sov den godaste sömnen på flera månader men på morgonen var det dags att, med tårarna brännande i ögonen, vinka hej då igen. H till Norge på jobb. Åh, vet inte vad det är, men en vecka (till) känns som en evighet. Kom hem!

Ikväll har jag skypat med han jag saknar, käkat indiskt och firat Camillas 30 jordsnurr. Allt under ledning av råkyla och dimma. Lite snö vore ju käckt. Med betoning på lite.


I saw your face in a dream last night

Efter en lugn kväll på jobbet och min veckodos vampyrer i form av True Blood sitter jag och försöker hitta tröttheten och morgondagspeppen. HLR-utbildningsdag 2 stundar. Ett raskt race av tvåtimmarsintervaller ska betas av. I tisdags var det riktigt smidigt och jag hoppas därför på något liknande imorrn. Men först måste jag sooova lite. Men efter att ha skickat mannen på golfsemester till södra Spanien känns det tungt att försöka sussa i tom säng. Har dock bättrat på oddsen en smula med nya sängkläder. Svårslaget.

Imorrn ska weekendbagen packas för en blixttripp till Stockholm lördag-söndag. Vi är fem flickor från jobbet som lessnat på höstsunklunk och dessutom drabbats av akut shoppingsug och Peterlängt. Ska bli förträffligt fint!

Andra fina saker är att jag ska få hänga med lilla lillasyster på fredag. En hel kväll har hon vigt åt mig i sitt hektiska tonårsliv! Jag är hedrad.
Det blir hemmagjord pizza på särskilt önskemål (vad gör man inte för dom små matkräsna liven). Hade planer på att se Weeping Willows på Stads på kvällen men jag tror inte att Frida är så sugen på ett gäng skönsjungande farbröder så jag viker mig -den här gången.


NY part two

Dag 6: Fick betala ett högt pris för föregående kvälls eskapader. Vaknade med skallebanken från helvetet. Mödosamt tog vi oss iväg på promenad på Jerseysidan. Hittade en fantastisk all American-diner där vi beställde pannkakor, omeletter, stekta ägg, bacon och fries, kycklingmacka med mera med mera. Gudomligt gott och vår servitris var en riktig doll som kallade oss "honey", "darling" och" sweetie" trots att vi kände oss som vrak. Gick sedan ner mot hamnområdet och ut till Liberty State Park. Fantastisk vy över Manhattan med omnejd i magisk solnedgång. Tog färjan över till World Finance Center på Manhattan och åkte vidare till Union Square för att gå på bio. Köpte världens största dricka och smöriga popcorn och såg remaken av Strawdogs för att supporta Alexander Skarsgård. Den var dock helt sjukt galen och äcklig och Skarsgårds roll var genomvidrig. Men het är han den svenske vikingen. Efter det orkade vi inte äta någon "middag" så vi åkte hem och dunade in i våra sköna sängar.

Dag 7: Vi tog oss upp till Rockefeller Center och gick på marknad. Liza köpte fried ice som verkade skitäckligt men som faktiskt var ganska magiskt. Sen åkte vi upp till Top of the Rocks observatory deck på 66e-70e våningen av Rockefeller och skådade NY från ovan. Läckert och läskigt. Finaste vyn var över Central Park men även Empire State ståtade mäktigt. När vi kom ner knallade vi in i Central Park och käkade lunch innan vi strosade ungefär halva parken genom all vacker grönska och med en sol som stekte rejält från en klarblå himmel. Vi passerade ett utomhusdisco där folk åkte rullskridskor och dansade som galningar i olika märkliga outfits och tänkte "only in New York". Kom ut vid 81th och tog t-banan till 34th. Gick återigen på Macy's där man kan bli kvar i timtal. Såsmåningom gav vi oss iväg till South Seaport där vi bestämt träff med fröknarna Kelms bägge "second cousins" och deras polare. Vi gick runt hamnområdet och kikade på båtar och restauranger och blickade ut över Brooklyn Bridge innan vi käkade skaldjur till middag. Efter maten tog vi en klassisk ölrunda på några barer i området.

Dag 8: Anna, Liza och Fredrik stack iväg för att gå på MoMa medan jag och Henke var shoppingsugna. Började, återigen, på 34th och tog oss sen ner till Soho via Broadway för att hitta Urban Outfitters bland annat. En lyckad spenderardag i mina ögon. Mötte upp de andra på hysteriska Times Square för middag som bestod av crabcakes och kyckling innan vi promenerade hemåt i den ljumma New Yorkska natten.

Dag 9: Mitt och Henkes spenderarsug var inte riktigt slut så vi tog vid vår shopping i Soho och gick på Bloomingdale's, Sephora och en massa annat göttigt. Dock kändes de trötta fötterna som svampar så vi slog oss ner på en liten restaurang i Little Italy (efter en snabb check i småläskiga Chinatown) och käkade pizza/pasta och drack ett glas vin för 10 dollar. Svidade om på en minitoalett och mötte upp de övriga som varit på Staten Island och drack några öl på Kennys Castaway i the Village. Sen hem till Jersey för att påbörja packningen.


Dag 10: Käkade brunch på bufféställe vid Ground Zero och tog en sista sväng på Century 21. Bättre shoppinglycka denna gång. Sen sa vi hej då till Manhattan för den här gången. Avslutade den fantastiska resan med ett rafflande parti MIG på Newark innan planet lyfte mot kära, gamla Svedala.


PS: Liza, har du använt the yellow, crazy shoes än?

 

 

 


Inget stort

Idag tänkte jag mest kila förbi & rekommendera en liten lyssning eller så på Jonathan Johanssons nya skiva "Klagomuren". Förutom ett briljant namn bjuder den på en & annan överraskning för småtrötta hösthjärtan.


NY part one

Dag 1: Fnissig Taxi till lägenheten från Newark. Stack ut och inhandlade nån slags dumplings, öl och vin samt frulle. Spanade av närliggande kvarteren i Jersey C. Jetlag, seghet och tidig kväll med Manhattan som mål i sikte dagen efter. En utsikt från 44:e våningen som var BREATHTAKING och som gav grav kramp i benen!

 

Dag 2: Slog upp locken och blickade ut genom panoramafönstren mot Manhattans skyline. Tog PATH-tåget över till lower Manhattan och Ground Zero-området. Påtaglig tung känsla i bröstet. Mycket minnesbilder, blommor och annat fint men även en stor och livlig byggarbetsplats. Gick in en sväng på Century 21. Kaotiskt. Köpte inget. Tog en stor kaffe på Starbucks. Vidare mot Battery Park där vi blickade ut över Staten Island-färjan, Ellis Island och Frihetsgudinnan på håll. Fotade gangsterekorrar i parken som var galna och kunde bitas. Tog sen subway till Upper Manhattan och 5th Avenue. STORT och HÖGT! Människor, människor, människor. Gick förbi Plaza Hotel och käkade lunch på en sportsbar med tydligt baseballtema. Burgare förstås. Sen mer promenad längs 6th och Broadway. Mötte plötsligt Dave Gahan i ett hörn! Fredrik went bananas och ångrade att han inte sa nåt. Gick in i kyrkor och affärer. Shoppade lite stuff på Forever 21. Gick in i AppleStore och vände på grund av folk och panik. Tänkte gå på MoMa men de hade stängt på tisdagar så vi fick nöja oss med MoMa-store. Snygga grejer men dyrt. Mycket trafik, poliser och allmänt pådrag i stan då Obama och massvis av ambassadörer höll FN-möte. Vandrade neröver Midtown och Flatiron district. Såg Flatiron Buidling och konstaterade att vi inte ville bo där. Empire State var imponerande högt men kön verkade för lång så vi lät bli att åka upp. Gick istället och drack en jävulskt god Cosmopolitan innan vi till sist hamnade i mysiga Washington Park och Greenwich Village där fötterna var trötta och även hjärnan av alla intryck. Åkte hem och somnade ljuvligt gott.

 

Dag 3: Utforskade Soho, Nolita, Lower East och Little Italy i högsommarvärme. Drack kaffe på ekologiskt hak. Såg toksnygga modellen Agynnes Deyn. Kollade på skor på Shoemania men köpte inga. Käkade burgare till lunch -igen! Passerade många mysiga designaffärer med höga prislappar innan vi hamnade på Broadway som passade våra plånböcker bättre. Avslutade med Yuangeling-öl på puben Lucky Strike och Cosmopolitans på erotiska Madame X. På kvällen käkade vi quesadillas och drack öl på Puck Fair, en mysig irländsk pub på Lafayette Street.

Dag 4: Anna och Liza for till Brooklyn för att möta sina släktingar och spana in Coney Island. Vi andra for till 34h street och gick i affärer, bland annat Macy's och Victorias Secret. Köpte goodiebagpresenter till Liza. Åt lunch på italienskt finställe, pizza of course. Tänkte sen gå på American Museum of Natural History men hamnade efter t-banestrul istället i Harlem. Beslöt oss för nytt försök påföljande dag. Käkade middag med en bunt indier på asiatiskt hak i Jersey City och tog en tidig kväll.

Dag 5: Åkte upp till 81th och gick på Naturhistoriska. Gigantiskt stort, välfyllt och rätt mäktigt. Ramlade efter några timmar ut i spöregn. Åkte ner till 34th och käkade soppa och sallad på ett franskt kafé med usel service. Shoppade lite till och drack sen ett glas vin och öl vid Madison Square Garden. Åkte hem och fann Anna och dagens födelsedagsbarn, Liza som var vrålbakis. Efter lite pepp och Subwaymackor drog vi igång en förfest och Liza fick öppna paket/ goodiebag som innehöll uggletischa, VS-trosor, leopardhandskar och läppglans. Gav oss sen ut för att brinna i natten. Första stopp blev Meatpacking och Jane Hotel men där blev vi inte insläppta av de snorkiga biffvakterna så vi tog en taxi till Puck Fair och drack en sjukt stark cocktail istället (taxiresan dit var fö bland det bästa med NY. Ljum vind i hår, bästa vänner och påtaglig frihetskänsla!) Blev tipsade om baren rakt över gatan så vi traskade dit. Det var ett coolt, ryskt ställe vid namn Pravda. Drack whiskeydrinkar, blev "tjenis" med bartendern och shottade vodka. Liza fick tips på nya ställen av en trevlig snubbe i baren. Så vi tog vårt pick och pack och stack till The Brassed Monkey, återigen i Meatpacking. Där blev det aningen snurrigt och jag hoppade in i en taxi hem medan de andra fortsatte till en bögklubb i Soho. En galet rolig kväll.


To be continued...


RSS 2.0