I brist på egna

lånar jag för dagen Olles ord:

om det så var på TV
om det ändå inte var
om människor gick att förstå
om det bara tog en timme
att bli stor i usa
skulle ensamhet vara smockfull ändå

Vi ses i Slottskogen, käre Olle. Smockfulla & hatiska.

Skam den som ger sig

Men tjena! Gårdagens solmaraton var inte helt igenom godartad. Då det fläktade en hel del lurades jag att tro att den stora gula bara ville väl. Tills jag vaknade imorse och insåg motsatsen. I spegeln stod en rödrosa figur som jag till viss mån kunde känna igen. Huden känns trång, stram och obekväm. Varför bestämmer sig då vädergudarna att bjussa på ännu en dag med sol?

Nu måste jag på med solskydd för små små bebisar. Sen sticker jag med Goldie till Alnö och tar upp kampen.

The if's and the but's

Vaknade upp nåt dygn senare av ett bombnedslag av the non female kind. Åt som om jag aldrig sett mat förr och fick efter det ett anfall och sprang runt sjön med historiens minsta lungor. Sen tillbaka till sängläge. Obeskrivligt skönt.

Imorse bestämde jag mig för att ta tag i den här semestern på riktigt. Upplockad av syster i varmaste bilen, ut i terrängen och sen sollapning tills de mörka molnen kom.
Ikväll vill min kusse presentera sin nya dam. Så det borde rimligtvis innefatta ölintag -igen.
Inte så jävla jobbigt egentligen.
Men.

Wake me up before you go go


Första riktiga semesterdagen slösas på sömn, kaffe och usla repriser. Helgen i Hälsingland var förbryllande och bra på många sätt men lämnar även svallvågor av kroppsliga och mentala slitningar. Somnade i Hudik på väg hem i Engmans kokainsläde. Har nog inte riktigt vaknat än. 

Björns framsida


I quote: "I flera dar har jag försökt att tvätta rent mitt ansikte men idag insåg jag att det inte var smuts utan djupa fåror"

Ibland älskar jag mitt jobb. Och mina kollegor. Sämre dagar innan semme kan man genomlida. Tackarrr!

Att jag sedan fick nöjet att käka tapas & hinka rödtjut med ljuvligt sällskap i en varm solnedgång gjorde inte dagen sämre.

Björns baksida

Idag pågår pik-VM mot Björn då han sportar suspekt gångstil efter tre killervändor i Sidsjöbacken.

Tre teorier: (eftersom vi tror att han ljuger om springandet)

1.Påhälsning av alltför trevlig granne med för mycket "kroppskunskap" (hans egna ord)
2. För tajta byxor
3. Det har hänt en liten olycka


Semesterföraningar

Systerns holländare har åter besökt Svedala vilket innebar en högst ovanlig torsdagsutgång. Tänkt pubrunda blev kortare än planerat då endast två hak besöktes. Bishop & Irish Pub. Klasspubar att uppleva för den stackars holländaren. På den senare träffade vi dessutom en ny kompis. Han hade nyss muckat från Tidaholm där han suttit de senaste 6 åren. Ingen vågade fråga varför då vi gärna ville fortsätta leva och se fredagen gry.

Fredag arla klättrade ett tröttsegt, men levande, gäng ombord på båten som styrde, utan minsta haveri, till Tranviken där vi slängde ankar och lekte stekare i solen. Inget bad men väl en utsökt buffé i kistan och några fräknar på snoken blev facit. Sen lugn kväll på gränsen till apati framför "Zack & Miri -make a porno".

5 dagar kvar


Skrattar både bäst och sist?

På avdelningen ligger en fräsch 96-årig dam som aldrig legat på sjukhus tidigare i sitt liv. Noll mediciner. Imponerar förstås.
Jag kunde inte låta bli att undra lite över hennes recept på att åldras så piggt & välmående. Hon bara skrattade åt mig. Högt och länge.

Kan det verkligen vara så enkelt att det goda skrattet förlänger livet?

Yes man!

Det här mynnar ut i den dyraste månaden på länge. Köpenhamn, Gatufesten, Goldie, Way Out West och bröllop slukar mina surt förvärvade i ett oroväckande tempo. Jag brukar sällan reflektera över min ekonomi men när man är inne och tafsar på sparpengarna redan den 10:e kan jag inte låta bli att känna avsmak inför pengars lilla värde och stora betydelse. Sux.

Jobbmotivationen börjar dessutom ofrånkomligt att dala i takt med att flertalet av mina ordinarie kollegor går på semester. Snart bara jag, C, F och M kvar. Ber om att en skvätt sommar stannar till augusti.

Augustiplanen har förövrigt en stadig plattform. Brännbollen hänger löst till skillnad från västkustlir. Madonna & WoW. Filar vidare på Berlinresa med J. Kan bli riktigt bra.

Men. Bröllop var det ja. Bör lägga på ett kol. Har ju bara tre timmar på mig. Duhh!


PS. Den småhatade kollegan i tidigare inlägg blev inkallad till chefen igår men kom dessvärre ut lika glad i hågen, obehagligt nöjd över att ha fått så fin "feedback". Jag fattar ingenting. Och uppenbarligen inte han heller.


Une, deux, trois

Fastnat i en ylletröja. Tre kliande obekväma möten inom ramen av en timma var två kliande obekväma möten mer än jag klarar av. Varför håller slumpen på att jävlas med mig hela tiden? Stick! Och ta ylleskrället med dig!

Det kan tyvärr inte sägas för ofta:
[Den här stan gör mig galen igen]

The survival of the fittest

Tre timmar och fjorton provrum senare gav hon upp. Visserligen två kassar rikare men ändå inte i närheten av nöjd. Men med ett par schyssta pjuck och ett skevt leende borde hon komma undan med det.
Ska satsa högre än vanligt. 12 centimeter klack högre.

I say: - All in!



 


Idioti

I'm going to the lala-land of Sundsvall. Se upp Birsta, här kommer en böna på jakt efter partystass!

Klagan äro mitt mål

Väljer att exkludera namn när jag med arghet och frustration känner att jag fått nog av en av mina nya kollegor.  Förlåt mig, men jag kommer inte palla fler pass med det här mjäket.
Det här är visserligen ingen överraskning för de jag jobbar med som eventuellt läser det här, men so be it.
Min slutsats är hursom att det fanken får finnas gränser på hur tafatt en människa kan vara. Tålamodet har runnit ut.

Annars vill jag ju tro att jag är en ganska fin person.

Tick tick tick, boom!

Igår sov jag till 13. Idag till 12. Sakta men säkert börjar ögonen att svullna av och jag kan uppriktigt säga att jag ser fram emot Härnösandsbröllop på lördag. Sunkan har dock bjuckat på gråmulet & regn i veckan så vill det sig illa får man dra på sig yllestrumpor & Sydväst då man ska rulla hatt i Härnta. Visserligen lär det dyka upp en och annan matglad chilenare med hett temperament som kan värma upp det gamla regementet. Tillsammans med R's släktingar som brukar sporta Hawaiiskjorta på finare tillställningar kan detta innebära en fest utöver det vanliga.

Dancing with tears in my eyes

Jag längtar efter att ha en sån där överjävligt bra natt på Sticky med galendans till musik som trycker sig in under huden, in i blodkärlen och känns som den ska stanna där för alltid. Även om den givetvis inte gör det utan sakta rinner ur dig i gryningen. Men medan du ler ditt bredaste flin på din promenad hemåt så är du bara så fucking lycklig. Där vill jag vara.
Och var är jag? Fast i en mer död stad än någonsin med alldeles för långt kvar till semester och med grubblerier i blodet.

The rise (and fall?) of she below

Häpp. Plötsligt slänger jag nonchalant in ett inlägg efter en period av total tystnad. Skrivstumheten har berott på att det är det enda som känts i mitt skrivarbröst  -tystnad. Inget av värde att plita ner. Tomhet.

Nu har dock Gatufesterierna återigen passerat utanför fönstret och innan dess bockades en hejdundrande trevlig danskjävelresa med Figgot av. Detta har visserligen medfört att den stora sömnbristens vind har blåst friskt och endast delgett mig 3-4 timmars sömn per natt. Slitenhet och vånda. Men nu tror jag det vänder.

Köpenhamn var en ljuvlig stad att hänga runt obekymrat i. Tuborg och liten havsfru. Rigshospitalet och Tivoli. Värme och AC-brist. Sevenelevensprit. Smokes en masse. Och givetvis en stor dos av stor synth som grädde på moset.

Gatufesten var nog snäppet märkligare än vanligt då den kombinerades med en hel del jobb. Mindre terasshäng då det kändes gjort. Istället samkväm på nya platser med nya och gamla bekantskaper. Bland annat en fin rosa förfest hos A-C i fredags med en överraskande liveversion av "Halleluja", framförd av en granne med gitarr och guldröst. Sen fick en annan man med guldröst och hans trombonist mig att bli 14 igen. Blåmärken och heshet. Pengabrorsan stod lätt för årets musikaliska behållning. Slutligen besöktes Hannas nya fina plejs på lördagen innan förväntad Ledinignorans och olika oväntade känsloyttringar tog över.
Men all 'n all en helt okej helg.

RSS 2.0