Om att ställa sig själv mot väggen

Hur mår jag egentligen?
Jovars. Fortfarande lite krasslig i halsen och förmodligen några grader för varm. Men likväl vårsprittig i kroppen, finurlig och en skvätt förväntansfull. Och full av längt efter mina systrar. Klart.

Tja, det där var väl inte så svårt.







Anna on Oprah

Jag svär, jag gjorde en Tom Cruise och hoppade loss i soffan när jag fick se att Viktor Brobacke lirade med Pengabrorsan i Popcirkus ikväll. Jag tror eventuellt att jag flickidolskrek också.
Det är det som är kärlek. Min obesvarade kärlek till en trombonist med röda detaljer. 

För helsike. Han är redan trippelförökad. Jag är behind.



Hals i kras

Min hals gråter krokodiltårar & det finns inget jag kan göra för att trösta den. Igår spelades det ping-pong mellan vänster och höger halsmandel. Ingen höjdarmatch direkt. Den fick avbrytas av Iprenmannen.

Hälsingetös med klös

Fränaste Mini-Jo kom förbi och käkade banangröt häromdagen. Ungefär så här såg jag också ut efter söndagens våffelorgie.



Det är vattenpumpen, Gerd!

Jag måste stärka upp min blogg. Den har rejäl slagsida.

Lördag blev relativt lugn med indiskt käk och snack på högljudd pub.

Söndag drog jag och M till västra och röjde hejvilt och smidde fantastiska planer för den närmaste framtiden.

Måndag vaknade jag med sedvanlig ångest och beslutade mig för att "sluta jiddra och börja trolla". Första steget blev ett allvarligt snack med min chef. Andra steget blev en planerat uppstudsig attityd mot en läkare jag inte klaffar med (kan man inte ta beslut har man, enligt min mening, inget på 25:an att göra).
Tredje steget tas imorgon, tillsammans med nummer fyra. De har dock inget med varandra att göra. Jag berättar mer när det är gjort.

Nu måste jag ringa mamma och gratta på Gerd-dagen. Hon råkar hata sitt mellannamn vilket såklart gör det hela lite festligt.


Tjejen som tog hem spelet

My sweet Goldie gled smidigt genom besiktningen utan minsta knyst häromdagen. Fick dessutom beröm. Jag hade nog kunnat sälja henne där och då but hell no, she's mine! Jag ska minsann köra henne till sista sucken.

Helgförkortande jobbkväll ikväll. Fick ändå en hel del gjort. Kan med gott samvete ta helg. Hann även med lunch med Lissa, Hilda, Linnéa & mini-Jo som troligen får bli nån slags repris imorgon.

Velar vidare angående nästa helg. Open or not?


    
Det skulle ju inte vara fel att höra dessa gents


Om sängar kunde gråta, gjorde min det.

Skippar bortförklaringarna och går direkt på senaste tidens händelser.
Torsdagen spenderades på Jop's för helt okej mat och bättre sällskap. Stövlade vidare till pub för ölintag och mer brus i öronen. Nobbade efterfest med gammal högstadievän och lunkade istället hemåt i natten.

Fredag innebar jobb och jobb only. Så inleddes även lördag innan tårta och stress tog vid. Tippade hem vinnaren i schlagern lätt som en plätt och efter spektaklet blev det en liten drink på stan med Hanna. Eller mer korrekt några..små. Lite skralt med folk till en början men det artade sig med både dans (trots kusinmusik), ansikten från förr samt den givna JD/colan i näven. kvällen slutade i en rolig musikdiskussion innan jag valde att vika ner mig i den alltjämt pågående matchen mot sömnbristen.




Där flaskorna är fulla och människorna tomma

Värderar egentid högt ikväll. Lagat bra käk. Druckit ett glas rött & tagit en smoke. Glott på Popcirkus (en av 77000 tappra tittare), Grey's och Entourage. Slutit fred med duschdraperiet. Lyssnat på motpolerna Titiyo och David Bowie. Läst intervju med Jenny Wilson. En helt okej kväll. 

Mina sociala cravings är emellertid inte långt borta. Bubbel under ytan och behov av ny näring. Fick smak igår efter fikastund på Tant Anci & Fröken Sara's så jag följer upp med middag på stan imorrn.





Den lille bedragaren

R & P är två medelålders kisar som arbetar på sjukhuset. En dag åkte de bil tillsammans till jobbet och bestämde sig för att parkera under jord i det garage där man som landstingsanställd snällt måste betala för sig (ca 70 spänn/dag alternativt stå i fleraårskö för parkeringskort). Första parkeringsautomaten visade sig vara trasig men av en händelse lämnade den istället ifrån sig en tiokrona som ju i sig fick ses som en vinst, tyckte R & P. Nöjda stegade de vidare till nästa automat och langade i tian som denna gång resulterade i en biljett där det stod 13.38. Med sedvanligt lurig blick gick R till bilen för att leta en penna. Tanken var givetvis att i ett snitsigt drag ändra 13.38 till 18.38. Men innan P visste ordet av hade R istället lyckats ändra tiden till 13.88.

Bäddat för major tråkning och en ny bild på Wall of shame.



Sundsvall by night

[Fredagskväll i Sundsvall, stritan börjar vakna till.
Alla bara hänger, ingen vet va fan han vill.
Brännvinet vandrar runt, 
bilarna glider lugnt.
Fy fan, fy fan, fy fan!]

Björn Afzelius, 1979.



Anna skriver under, 2009.


Max

..min kloka gudson som snart blir storebror.

Jag citerar: -" Du Anna, det blir nog bra det där, serru.

Älskade unge!




Örnen har landat

När min farsa fyllde 55 hade min presentkreativitet domnat i ångorna efter allt Rolling Stonesbetonat jag givit honom de senaste åren. Så jag bestämde mig för att ge honom en valfri spelning (Rolling Stones excluded) samt agera sällskap. Han fick alltså välja vadsomhelst. Vad. som. helst.
Idag åt vi lunch. Eller, han kom hit, värmde sin makaronilåda och tuggade i sig medan jag drack en kopp kaffe och tittade på. Plötsligt säger han: -"Eagles, ska vi åka eller?
Förtvivlat börjar jag bläddra i min hjärnas musikarkiv. Har Eagles hittat på något särskilt som gör att det känns som man borde se dem 2009? Spontansvaret blev kvickt ett plain and simple no, med efterföljande utropstecken. 880 spänn för att se några gamla trötta L.A-gubbar väsa "Hotel California". Jag bad att det skulle vara slutsålt men icket. Nu vädjar jag om en enastående ursäkt så jag slipper åka till Malmö och fylleskräna "this could be heaven or this could be HELL".
Jag som hade hoppats på Hives.

Men hur ofta blir det som man tänkt.


Jag hade en bra morgon

  • Uppvak på rätt sida om irritationen
  • Ljust på baksidan av persiennen
  • Ingen känning av syltrygg
  • Varm dusch
  • Kaffe
  • Trafikflyt
  • Bra bilmusik
  • Hann i tid till gratisparkeringen
  • Skred till arbete med humorlabbet Peter

Nåväl, 8 av 9 är rätt okej.
Jag ljög om syltryggen.



Den där Olle

K-special SVT 2 nu!

[mitt hjärtas röst
kan nog va ostämd ibland
instängd i ett bröst
en ambassad som saknar sitt land]


Flower Power

Ibland har jag fasoner för mig. Sånt som egentligen inte hör hemma i offentlighetens ljus (eller någonstans i mörkret för den delen).
Men f**k it, man får ge och man får ta. Dagens fason uppenbarade sig ur en plötslig ingivelse att jag behövde ett nytt duschdraperi.

Mitt problem har alltid varit att badrumsgolvet har en helt obestämbar nyans mellan grönt-turkost-blått och är vedervärdigt fult, men eftersom det är en hyresrätt har jag aldrig orkat bry mig tillräckligt för att nå åtgärdspunkt. Men idag hängde det där. Ett grönt-turkost-blått duschdraperi som skulle jämna ut det faktum att golvet egentligen stör hela min världsbild. Det var fullt av stora blommor och andades ljuvt 70-tal. Så jag slog till. Men. När jag kommit hem och satt upp det nya får jag svår ångest över att det gamla draperiet nog både är snyggare och coolare. Så jag stängde dörren. 
Jesus, sen när har någon brytt sig så oerhört mycket om så lite?

Jag behöver en diagnos.
Utöver syltrygg. För den är tveklös.


 found it!   @lagerhaus.se

Anna är

Återigen utmanad av Mr Ex har jag nu googlat bortom vett och sans på mitt namn efterföljt av är.

Anna är:
...dagens idolsnackis
...Sveriges mest lovande jockey
...jury i dansbandskampen
...ingen sparvunge
...tydligen bäst
...Skalle-Per

Spridda skurar I say. Provade därför följande.

 Anna vill:

...förverkliga en musikalisk dröm
...inte ha en IPhone
...stå för det hon sjunger
...vara med och leka
...ha koll på kosmos

...bevara den gamla känslan

ja, det var kvällens småtrevliga tidsfördriv.




Undrar om Timrå IK tycker att deras framtida tidsfördriv är småtrevligt. HV71 i repris. Kenta verkar få svårt att skaka av sig Östrandslukten. Stuck in the middle with Timrå.





RSS 2.0