NY part two

Dag 6: Fick betala ett högt pris för föregående kvälls eskapader. Vaknade med skallebanken från helvetet. Mödosamt tog vi oss iväg på promenad på Jerseysidan. Hittade en fantastisk all American-diner där vi beställde pannkakor, omeletter, stekta ägg, bacon och fries, kycklingmacka med mera med mera. Gudomligt gott och vår servitris var en riktig doll som kallade oss "honey", "darling" och" sweetie" trots att vi kände oss som vrak. Gick sedan ner mot hamnområdet och ut till Liberty State Park. Fantastisk vy över Manhattan med omnejd i magisk solnedgång. Tog färjan över till World Finance Center på Manhattan och åkte vidare till Union Square för att gå på bio. Köpte världens största dricka och smöriga popcorn och såg remaken av Strawdogs för att supporta Alexander Skarsgård. Den var dock helt sjukt galen och äcklig och Skarsgårds roll var genomvidrig. Men het är han den svenske vikingen. Efter det orkade vi inte äta någon "middag" så vi åkte hem och dunade in i våra sköna sängar.

Dag 7: Vi tog oss upp till Rockefeller Center och gick på marknad. Liza köpte fried ice som verkade skitäckligt men som faktiskt var ganska magiskt. Sen åkte vi upp till Top of the Rocks observatory deck på 66e-70e våningen av Rockefeller och skådade NY från ovan. Läckert och läskigt. Finaste vyn var över Central Park men även Empire State ståtade mäktigt. När vi kom ner knallade vi in i Central Park och käkade lunch innan vi strosade ungefär halva parken genom all vacker grönska och med en sol som stekte rejält från en klarblå himmel. Vi passerade ett utomhusdisco där folk åkte rullskridskor och dansade som galningar i olika märkliga outfits och tänkte "only in New York". Kom ut vid 81th och tog t-banan till 34th. Gick återigen på Macy's där man kan bli kvar i timtal. Såsmåningom gav vi oss iväg till South Seaport där vi bestämt träff med fröknarna Kelms bägge "second cousins" och deras polare. Vi gick runt hamnområdet och kikade på båtar och restauranger och blickade ut över Brooklyn Bridge innan vi käkade skaldjur till middag. Efter maten tog vi en klassisk ölrunda på några barer i området.

Dag 8: Anna, Liza och Fredrik stack iväg för att gå på MoMa medan jag och Henke var shoppingsugna. Började, återigen, på 34th och tog oss sen ner till Soho via Broadway för att hitta Urban Outfitters bland annat. En lyckad spenderardag i mina ögon. Mötte upp de andra på hysteriska Times Square för middag som bestod av crabcakes och kyckling innan vi promenerade hemåt i den ljumma New Yorkska natten.

Dag 9: Mitt och Henkes spenderarsug var inte riktigt slut så vi tog vid vår shopping i Soho och gick på Bloomingdale's, Sephora och en massa annat göttigt. Dock kändes de trötta fötterna som svampar så vi slog oss ner på en liten restaurang i Little Italy (efter en snabb check i småläskiga Chinatown) och käkade pizza/pasta och drack ett glas vin för 10 dollar. Svidade om på en minitoalett och mötte upp de övriga som varit på Staten Island och drack några öl på Kennys Castaway i the Village. Sen hem till Jersey för att påbörja packningen.


Dag 10: Käkade brunch på bufféställe vid Ground Zero och tog en sista sväng på Century 21. Bättre shoppinglycka denna gång. Sen sa vi hej då till Manhattan för den här gången. Avslutade den fantastiska resan med ett rafflande parti MIG på Newark innan planet lyfte mot kära, gamla Svedala.


PS: Liza, har du använt the yellow, crazy shoes än?

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Lou

haha.. vad tror du? Nej de står och kromar sig som marskatter varje gång jag går förbi dem. Hittar inte riktigt rätt samanhang att använda dem i (av någon konstig anledning). ;)



Åh vilka fina ord och bilder. Läste det sent igårkväll och somnade gott med N.Y.-minnen på näthinnan. Pyss

2011-11-12 @ 07:57:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0