Lost is all you have

There's nothing I can do to heal you
if you let it all begin
there's nothing I can do to please you

if I could run along beside you
never stop to look around
i would probably see the world through your eyes

and you say you have to be there
cause you feel so ordinary
but you know how much you need me
when the sadness comes for you
and I know you feel
the weight that's on your back
can't get you through
when lost is all you have
when lost is all you have

how many years have you forgotten
have you ever been awake
something is gone cause you're not open

I never believed I'd find your heart here
the end is something new
I never believed I had to go there
I never believed I had to go there

and you say you have to be there
cause you feel so ordinary
but you know how much you need me
when the sadness comes for you
and I know you feel
the weight that's on your back
can get you through
when lost is all you have
when lost is all you have

when all you do is wrong
when all you feel is wrong
if I could dream away

kent gives back

Tack för klappen, kent! Låten är visserligen rätt medioker men det är en fin gest för friendskampanjen och jag lider inte direkt av att höra Jockes röst igen. Julen börjar halka tillbaka på rätt spår trots magsjukemissar i Indal och alldeles för mycket jobb för egen del. Klapparna ligger klara att slängas ut till nära & kära och jag har delat ut osedvanligt mycket spontankramar idag. Känns som jag gillar det!
Nu ska jag sanera lägenheten & hinka glögg i takt med Antony Hegartys & Boy Georges version av Happy Xmas -War is over. Lyssna på den rösten igen, igen, igen! It's like... magic!

Mental istid

Jag är så fasansfullt förstörd i huvudet nu. Behovet av en lång ledighet gör sig alltmer påmind då jag tycks ha frusit i tomgångsläge. Borde ha bokat av en tandläkartid ages ago men imorse satt jag där med vetskapen att en ren lögn var det enda som skulle rädda min lathet och i nästa skede även min ekonomi. Hatar sånt. Sen kom jag på att jag för mågon månad sen lovat min chef ett upplägg för HLR-utbildningarna som ska starta i vår. De som går i kloss med införandet av vårt nya journalsystem. Därför var det visst viktigt. Got to get to it. En annan sak som verkligen är lika absurd som den låter, var att jag skulle räkna alla blodtrycksmanschetter i syftet att beställa hem fler innan de vi har faller i bitar eller följer med kleptoman-Jan hem. Städningen av medicinrummet var visst också min och A-B's lott i december. 

Nåväl, kan nog för stunden bara säga -In your dreams!

Jag är redan mentalt bortrest. 
Återkommer i en bättre version 2009. 

 


Indal greets me

Nattkröken äro kommen, så även snöröjarhelvetet utanför fönstret. Tur för honom att jag råkar vara på bra humör samt aningens för trött annars hade han nog blivit varse om motsatsen på ett eller annat sätt. Snöröjning, lövskottning och sandstädning är tre stora minus med att husera i innerstaden.

Ska slå på stora ignoransen och slagga några timmar nu. Imorgon väntar efterlängtat kvalitetssamkväm i Indal hos Elin, Krister & Iris. Fanken, börjar det inte kännas ok med jul iallafall.

I med lurarna där fantastiska Fleet Foxes får äran att avsluta min dag.


Där dåren är i majoritet, har dåren rätt

 Systembolaget lördag 14.45 -ingen övervägande vacker historia. Så dear Jack fick snällt vänta på annat tillfälle att ställa min afton på ända. Men mjölk och dansbandskampen kanske funkar?

Mitt namn är Geraldine

Jag måste trycka på pausknappen. Nu har jag lyssnat på Geraldine tvåtusen gånger i rad och håller på att tappa det.
Men det går inte att komma ifrån att det är en makalös poplåt och att den får bröstet att värka sönder och huvudet att sprängas på grund av  den förbannade insikten att jag aldrig kommer kunna skriva sån musik.

Flykten är officiellt över

Nu har jag varit portad från mitt hem och hängt runt hos diverse släkt i 2 dagar. Känns just nu bara jävligt skönt att kunna landa hemma och slippa köra uteliggarstilen med små tillhörigheter i påse. (och nej det har inte haft med parkeringsbortfallet att göra)

En sak bara
Dear God, låt mig aldrig transformeras eller återfödas till någon monoton arbetare på McDonalds. Börjar jag hacka på repeat i mitt jobb kräver jag någon form av tydlig åthutning.

Annars kan jag gärna återfödas som Nina Persson eller Scarlett J.

Det var bara det.


...to be continued

Kommer hem från jobbet igår efter trist transportsträcka och upptäcker att jag är utan parkeringsplats. Där platsen, som vi pröjsar 500 spänn i månaden för, brukar vara tonar istället ett ton snöhög upp sig. Jag orkar inte. Avvikelserapport på den tack.


..och bilen går bra?

Lördagmorgon 06.35 stegar jag ut i den friska (!) minusgradiga atmosfären utanför mitt hus, hoppar in i den guldiga och lägger i backen. Har backat några meter när jag plötsligt blir varse om att herr traktormarodör hunnit ut före mig och plöjt upp en gigantisk snövall i utfarten. Kalas! Ut och leta spade. Ingen spade. Tänker fula tankar om att den troligen följt med fulla, lussevakande kids hem på nattkröken. Klockan tickar. Så det får bli en chansning. Tar sats och...........fastnar.......! Jaha. Givetvis.
Ut och börjar under stort högljutt svärande skotta bort snöklumpar med händer, fötter och en skopa jag hittade i en sandlåda. Lyckas rucka mig loss efter en kvart och med stelfrusna fingrar och förgiftad av brända lameller och avgas rattade jag mot jobbet där jag precis missat luciafirandet och därför fick dricka kall glögg och äta snustorr lussekatt.

Söndagmorgon, avskyvärt trött och än mer frusen, gör jag ett nytt försök med den guldiga, bara för att mötas av att låset frusit.
Behöver jag säga mer?



Kvitt minus noll

Relaterat till snapsintag till sillen skrällde gårdagkvällen oss hela vägen till ökänd pub. Kul att kicka in en alkotorsdag på kontot. Det enda sunkanutbudet på torsdagar, förutom pub, är styrdans på Avvan. Kändes av någon anledning inte helt motiverat. Nej, tacka vet jag omgivningar som domineras av konferensgubbar med illasittande snordyra trenchcoats. Det är grejer det!

Tidig kväll ikväll för att utjämna matchen.

Lika som bär

Upptäckte just att min vän Figge och Timo har samma goda smak.

 

Själv skulle jag kunna tänka mig den här flotta saken:


Gustavsson sportar synthlugg

Idag är det dags för traditionsenligt landstingsjulbord. Som vanligt förväntas vi lämmlar vara oändligt tacksamma för lite gratismat. Så tack, landstinget! (eller är det Robban som betalar?)

Häromdagen blev jag och Jo nostalgiska över en av de bästa sketcherna som gjorts. Självklart fanns den att återuppleva bara ett knapptryck bort. Känner mig generös idag so I'm sharing!

A song for the road

Idag tog jag den guldiga och stack till the dark side of christmas. Målet var givetvis inköp av julklappar men säcken ekar fortfarande tom. Behållningen blev istället Timo på högre volym än vad bilstereon mäktade med. Vissa låtar är som gjorda för motorväg.

[Now I don't like using words like forever
But I will love you til the end of today
And in the morning when I remember everything that you are
I know I'll fall for you over again]

 
I dare you!




Skitsnack

Fastnar ibland med apatisk blick på det regionala programmet Eftersnack. Det kan vara något av det sämsta som någon tordats sända på SVT. Hyfsade TullaMaja Fogelberg håller i trådarna tillsammans med en Erik something som mest är ett flaxigt störmoment med sina konstanta felsägningar och stakningar i sin upphetsning över att få sidekicka som Mr Käck. Igår gästade Magnus Wernblom, dock inte i egenskap av hockeyspelare, (klubban är bänkad osv) utan för att berätta om sin nya karriär som bilförsäljare. Kan man tänka sig något mer ointressant. Stackars Wernblom gjorde sitt bästa för att slingra sig ur frågan huruvida han hade samma hätska humör när han kränger bilar som på isen. Förutsägbart är bara förnamnet. Sen hade de klämt in lilla Lasse Lindh i en minimal sidostudio för att lira en låt medan kameran slickade hans ansikte vilket resulterade i att han lät mer ansträngd än någonsin. Inte en särskilt njutbar stund i soffan, Mittnytt! Shape up!

Hon tog upp kampen

....och apropå föregående video bör det nämnas hur genialiskt det är av Annika att ta med Upp till kamp-Sverrir (Gudnason) i den. Han är tveklöst veckans babe! Kanske årets babe, men sist jag hörde, tårdrypande nog, nästan gängad och tvåfaldigt förökad med Ugglas dotter. Inte läge för teenagecrush alltså.



A to the nna

Annadagen verkar vara en namnsdag som gemene man lyckats lägga på minnet (det är visst nåt med lut och fisk). Därför är knappast nån under denna dag sen att uppmärksamma det faktum att jag heter just så. Jag har dock aldrig begripit varför jag förtjänar en massa gratulationer den nionde dagen i december för att min morsa panikdöpte mig till samma sak som sin egen morsa för att hennes  tjurskallighet under hela graviditeten hade bestämt att jag skulle vara en Jimmy.

"-Grattis Anna kul att just du blev en Anna, alldeles särdeles unikt namn också! Måste kännas kanon för dig att ha ett så lättstavat namn! Sen blir det ju för enkelhetens skull samma baklänges också. Gör det såklart ännu fränare, så verkligen, grattis på namnsdagen! Hur känns det?

Namnsdagar är ett konstigt och synnerligen onödigt tilltag.

Men jag förringar inte äran att vara döpt efter en av de bästa människorna jag vet.




Rödtjut räddar din hjärna.


Jack & Cola förgör den.

Lördagen gav Medicinklinikfest med det fantasifulla temat "glitter". Farhågorna var många och blev delvis besannade men att jag skulle stå öga mot öga med tre nakna läkarstjärtar skulle knappast ens Saida kunnat siat om. Hursom satte jag rödtjutet i halsen och kommer aldrig mer kunna anmärka på vare sig byxval eller kalsongval i framtiden.

Synd att säga att glittertemat var en succé men att det bet sig fast råder det ingen som helst tvekan om då jag numera, i egenskap av förfestvärdinna, har stora, äckliga glitterfläckar på korkmattan i hallen, på toaletten, på köksbordet, i soffan och på tandborsten (!). Lär väl ta cirkus ett halvår att sanera. Har jag sagt att glitter i år är nominerat till djävulens påfund i kategorin i-landsproblem?

På begäran avfyrar jag ett klassiskt bildcollage modell amatör.

     
        


Vansinnesbakeri

Igår bakade jag sjuhundratrettifyra lussekatter, trehundrafemtiotvå muffins -american style, femhundratretton saffranskakor och tvåhundratjugo mjuka pepparkakor. Det tog nästan 8 timmar och jag är sådär överjordiskt nöjd med mig själv. Det mesta gav jag dock bort eftersom sötsaker numera är lågprio.

Sen har jag huxflux blivit med bil också. Det är en guldig skönhet som troligtvis är queer. Återkommer om det.

Blue Christmas

Nån jävel tyckte tydligen att ett blått träd i en park var en bra idé. Hade jag varit den personens boss hade jag tyckt att sparken med omedelbar verkan hade varit en bra idé.

Jag måste börja vara lite argare igen.



RSS 2.0